Recenzie: Oraşe de hârtie de John Green

Oraşe de hârtie de John Green

2693_3a399c68*Carte oferită de editura Trei descărcare (1)pentru recenzie. Mulţumesc.

Descriere oficială:

Lumea se răstoarnă cu doar câteva săptămâni înainte de terminarea liceului: Margo reapare în viaţa lui Quentin. În toiul nopţii, îmbrăcată în costum de ninja, gata pentru o nouă aventură. Extravagantă, frumoasă, imprevizibilă şi independentă, Margo l-a fascinat dintotdeauna pe Quentin. Îndrăgostit iremediabil de ea, o urmează orbeşte, încântat să ia parte la planurile jucăuşe şi vindicative ale ingenioasei Margo.

Numai că fata dispare iar. De data aceasta definitiv. Margo, fata visurilor care a fost întotdeauna o enigmă, acum devine un mister. Pentru Quentin. Care nu mai găseşte nimic altceva decât indicii… lăsate de ea pentru el. De aceea, decide să le urmeze.

Recenzie:

Aceasta este a treia carte de John Green pe care am citit şi încă nu am devenit fană. Nu mă întrebaţi de ce deoarece nici eu nu ştiu.
Nu spun că nu-mi plac cărţile, sunt ok dar nu mă pot ataşa de ele. Ştiu, sună ciudat deoarece aproape toată lumea este fană John Green dar se pare că eu nu mă număr printre ele.635622017530425812-PaperTowns4

Chiar eram foarte curioasă de Oraşe de hârtie, mai ales că filmul trebuie să apară anul acesta dacă nu mă înşel aşa ca am dorit să citesc cartea înainte să vad filmul. (E o regulă la mine, cartea înaintea filmului).

A avut un început promiţător însă la un moment dat am constatat că nu aduce nimic nou.

Quentin, tipicul băiat bun, cu prieteni amuzanţi şi nepopulari face o pasiune pentru fata din vecini, Margo, cea mai populară fată din şcoală. Deşi erau prieteni în copilărie, relaţia lor nu mai este acelaşi.
Totul se schimbă când, după o noapte plină de aventuri petrecută cu Margo, acesta dispare iar Quentin porneşte în căutarea ei.tumblr_nlkhahpLyS1sjhtm9o1_500

Mi-a plăcut de Quentin, însă Margo mi s-a părut egoistă şi răsfăţată care nu se găndeşte la alţii.
Prietenii lui Quentin au fost amuzanţi şi cred că fără ei povestea ar fi fost foarte plictisitoare.

Povestea în sine mi-a plăcut, o poveste despre maturizarea sufletească şi trupească, o poveste despre o iubire neîmpărtăşită, o poveste despre prietenie şi sacrificiu.

Fanii John Green cu siguranţă vor adora această carte.

Citat:

” Vreau să zic, la un moment dat trebuie să încetezi să te mai uiţi la cer, altminteri într-o zi ai să te uiţi în jos şi-ai să vezi că şi tu ţi-ai luat zborul.”

Ce mi-a plăcut: Quentin, prieteni acestuia.

Ce nu mi-a plăcut: Margo, finalul.

Punctaj: 2,5/5

Date:
Titlu românesc: Oraşe de hârtie
Titlu original: Paper towns
Autor: John Green
Editura: Trei
Pagini: 368
Traducere: Shauki Al-Gareeb
Comandă aici.
Copertă originală:
Anunțuri

3 gânduri despre „Recenzie: Oraşe de hârtie de John Green

  1. Mie mi-a plăcut „Sub aceeași stea”, dar „Orașe de hârtie” m-a dezamăgit, deși mi-au plăcut câteva aspecte. Rezonez cu părerea ta despre cartea aceasta. Mă așteptam la mai mult (având în vedere cât e de lăudată în general). Sper ca filmul să-mi pară mai frumos/interesant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s