Recenzie: Sora de Rosamund Lupton

 

Sora de Rosamund Lupton 

1731*Carte oferită de editura Litera pentru recenzie. Mulţumesc. images (2)

Descriere oficială:

Ce-ai face dacă propria ta soră ar dispărea într-o bună zi fără urmă?

Când află că sora ei mai mică a dispărut, Beatrice Hemming se întoarce cu primul avion acasă, la Londra. În scurtă vreme, Tess este găsită moartă, aparent o sinucidere, iar poliția închide dosarul.

Convinsă că sora ei nu s-ar fi sinucis niciodată, Beatrice se mută în apartamentul lui Tess și pătrunde tot mai adânc în viața și în secretele acesteia, în încercarea de a-l descoperi singură pe criminal.

Pe urmele lui Tess, Beatrice află despre relația ei ascunsă, despre participarea ei la un experiment medical, dar se afundă tot mai mult într-o întunecată cameră a oglinzilor, plină de revelații tulburătoare.

Căutând cu disperare adevărul despre moartea surorii ei, va reuși oare să se redescopere pe sine?

Recenzie: 

Un roman captivant, Sora mi-a întrecut toate aşteptările.

Trebuie să admit că am avut o mică reţinere faţă de această carte. Îmi plac thrillerele cred că ştiţi deja acest lucru şi Sora chiar m-a surprins, nu mă aşteptam la o asemenea poveste.

Beatrice duce o viaţa normală şi sigură în New York până în ziua în care află că sora ei mai mica a dispărut şi la scurtă vreme este găsită moartă.
Poliţia încheie ancheta fiind convinşi că s-a sinucis însă Beatrice este convinsă de uciderea ei, astfel, ea porneşte o anchetă pe cont propriu neştiind că criminalul este mai aproape decât ar fi crezut.giphy (1)

De la începutul cărţii ştim sigur că Tess, sora lui Beatrice a fost ucisă.

Beatrice ne relatează întreaga poveste sub forma unei scrisori către Tess, ea povesteşte toate întâmplările care au dus la uciderea lui Tess şi cum a reuşit să descopere identitatea asasinului.

Întreaga idee mi s-a părut interesantă, am mai citit acum ceva vreme o carte care era scrisă sub forma unei scrisori şi mi-a plăcut foarte mult.

Mi-a plăcut de Beatrice, nu s-a dat bătută nici atunci când toţi o credeau nebună şi până la urma a reuşit să descopere criminalul chiar dacă a trebuit să renunţe la multe lucruri.

Mi-a plăcut stilul de scriere, chiar daca această carte este volumul de debut a autoarei, pe mine m-a captivat din plin.thewolfman16

Finalul a fost cel care m-a şocat foarte mult, pe bune, nu mă aşteptam la o asemenea întorsătură, nu va zic mai multe dar sunt sigură că şi voi veţi fi surprinşi cand veţi citi cartea pe care o recomand pentru toţi, nu trebuie să o rataţi.

Citat:

„Aveai dreptate. După cum ştii, de altfel. Alţi oameni navighează pe cările albastre ale vieţii, având parte de câte o furtună ocazională, însă pentru mine viaţa a fost mereu un munte – înspăimântător şi periculos. Aşa cum cred că ţi-am spus, mă agăţam de el folosindu-mă de securitatea oferită de prize, crampoane şi corzi reprezentate de o slujbă, un apartament şi o relaţie sigură.”

Ce mi-a plăcut: acţiunea, Beatrice.

Ce nu mi-a plăcut: logodnicul lui Beatrice m-a enervat puţin, finalul deschis.

Punctaj: 4/5

Date:

Titlu românesc: Sora
Titlu original: Sister
Autor: Rosamund Lupton
Editura: Litera
Pagini: 432
Traducere: Andreea Bratu
Comandă aici.
Copertă originală:
Anunțuri

3 gânduri despre „Recenzie: Sora de Rosamund Lupton

  1. Îmi doresc de mult timp să citesc și eu „Sora”, o am în bibliotecă de ceva vreme 😀 însă, fiind entuziasmată de când am cumpărat-o din pricina descrierii care mi-o creionează ca o carte extraordinară, mi-a fost teamă să nu fiu dezamăgită de conținut, deoarece nu prea se vorbește despre ea… Acum, însă, recenzia ta m-a convins să o citesc și eu 🙂
    P.S.: Felicitări pentru toată munca pe care o depui pentru acest blog!

  2. Si mie imi plac foarte mult thrillerele si in ultimul timp am inceput sa citesc din ce in ce mai multe carti de acest gen. Sper sa am ocazia sa citesc si acest roman, pentru ca pare destul de interesant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s