Recenzie: Locuri întunecate de Gillian Flynn

Locuri întunecate de Gillian Flynn

2654_24c7b47c (1)*Carte oferită de editura Trei pentru recenzie. Mulţumesc!index

 

Descriere oficială:

Libby Day avea şapte ani când mama şi surorile ei au fost ucise în „Sacrificiul Satanic” din Kinnakee, Kansas. Ea a scăpat şi a depus mărturie că Ben, fratele său mai mare, a comis crimele. Douăzeci şi cinci de ani mai târziu, Club Omor — o societate secretă pasionată de crime celebre — o contactează pe Libby şi o presează să le ofere detalii despre acea noapte sângeroasă, pledând pentru nevinovăţia lui Ben. Libby se implică în investigaţie, dar pe măsură ce aceasta o poartă din cluburile sordide de striptease din Missouri până în oraşele turistice abandonate din Oklahoma, adevărul inimaginabil iese la iveală. Ajunge, aşadar, în punctul de unde a pornit: fugind din calea unui ucigaş.

Recenzie:

Gillian Flynn ne demonstrează încă o dată că poate. Locuri întunecate este la fel de reuşită ca Fata dispărută.

Mă declar fană a autoarei, nu m-am putut dezlipi nicio clipă de carte. M-a fascinat încă de la primele capitole, povestea lui Libby este foarte înfiorătoare şi terifiantă.

Povestea este narată atât de Libby în timpul prezent, cât şi de Ben, fratele ei mai mare şi Patty, mama ei cu câteva ore înainte de crime.dark places

După cum aţi aflat şi din descriere, mama şi cele două surori ale lui Libby au fost ucise cu brutalitate în urmă cu 25 de ani. Pe atunci Libby avea doar 7 ani şi mărturia ei a rezultat încarcerarea fratelui ei mai mare, Ben.

Acum, după 25 de ani, Libby este tot convinsă că Ben este ucigaşul însă apariţia Clubului Omor ( o societate pasionată de crimele celebre) o împlica pe Libby în investigaţie şi tot mai mule detalii omise ies la iveală iar viaţa lui Libby ar putea fi din nou în pericol.

Cum am mai spus, cartea mi-a plăcut foarte mult, m-a făcut foarte curioasă in legătură cu identitatea ucigaşului şi chiar m-a surprins când am aflat cine e de fapt deşi a fost pe lista mea de suspecţi.

dark-places-still

Libby a fost un personaj complex, au fost momente când m-a enervat cu indiferenţa ei, mi s-a părut leneşă şi nepăsătoare, înţeleg că şi-a pierdut întreaga familie, practic a asistat la toată scena dar totuşi, mă aşteptam să se comporte altfel, dar pe de altă parte am apreciat faptul că a încercat să investigheze şi a ieşit din carapacea ei pentru a afla adevărul.

Locuri întunecate este genul de carte de care nu te poţi desprinde, plină de evenimente neaşteptate şi suspans, este o poveste care îţi da fiori. eu am citit-o pe nerăsuflate.

Citat:

„Am scurmat în pământul rece, ud, eram un lucru mărunt într-o scobitură mică, tremurătoare dar tăcută, mă ascundeam, mă pricepeam la asta.”

Ce mi-a plăcut: faptul că te ţine în suspans, Lyle, finalul.

Ce nu mi-a plăcut: imaturitatea lui Libby.

Punctaj: 4/5

Date:

Titlu românesc: Locuri întunecate
Titlu original: Dark Places
Autor: Gillian Flynn
Editura: Trei
Pagini: 488
Traducere: Bogdan Perdivară
Comandă aici.
Coperta originală:
Anunțuri

6 gânduri despre „Recenzie: Locuri întunecate de Gillian Flynn

  1. Nu am citit inca nimic scris de aceasta autoare, insa romanele ei se afla pe lista mea de must-read, pentru ca atat descrierea acestui, cat si cea a romanului Fata disparuta mi se par foarte interesante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s