Recenzie: Încercările focului de James Dashner

Încercările focului, volumul doi din trilogia Captiv în labirint de James Dashner

incercarile-focului_coperta-1*Carte oferită de editura Litera pentru recenzie. Mulţumesc.

Descriere oficială:

Thomas a crezut că rezolvarea Labirintului reprezintă sfârșitul cumplitei lui aventuri. A crezut că s-a terminat cu variabilele, cu alergatul. A crezut că toți Poienarii își vor relua viețile, dar nu și-a închipuit la ce fel de existență se vor întoarce.
În Labirint, viața era ușoară. Aveau mâncare, aveau un adăpost și siguranță… înainte ca Teresa să declanșeze sfârșitul. Dar, în lumea de dincolo de Labirint, sfârșitul începuse cu mult timp în urmă. În locul libertății sperate, Poienarii se află acum în fața unei noi încercări: ei trebuie să străbată un deșert torid, pândiți de amenințarea unor furtuni cataclismice și, mai ales, a unor ființe omenești devastate de o boală misterioasă, Arșița, care îi transformă treptat într-un soi de monștri insensibili,
sălbăticiți. Va ține oare Thomas secretul libertății ascuns undeva în adâncul minții sale? Sau va rămâne pentru totdeauna în stăpânirea Răului?!
Fanii romanului Captiv în Labirint vor fi încântați să descopere o nouă aventură. Palpitant!

Recenzie:

Acest volum m-a surprins în mod plăcut.
Dacă primul volum al trilogiei era puţin lent, acest volum compensează totul deoarece avem acţiune, răsturnări de situaţii, momente palpitante.

Fiecare capitol este la fel de surprinzător şi întotdeauna se întâmplă câte ceva. Personajele noastre sunt într-o continuă mişcare şi la fiecare colţ le paşte pericole şi confruntări letale.

The_scorch

Acţiune începe exact unde prima carte s-a terminat, Thomas şi ceilalţi Poienari în sfârşit au scăpat din captivitatea labirintului şi cred că sunt în siguranţă, însa lucrurile sunt mult mai complicate şi când descoperă că asociaţia RĂU mai are planuri pentru ei, planuri nu tocmai uşoare.
De la începutul până la sfârşitul cărţii primim firimituri de informaţii despre RĂU dar şi despre Labirint şi poienari. Aflăm mai multe lucruri esenţiale despre întregul concept şi cu siguranţa suntem aproape de rezolvarea misterului.

Personajul meu favorit din întreaga carte este Minho, autorul a reuşit să creeze un personaj cu simţul umorului care nu îl lasă nici în momentele de cumpănă. Şi Thomas mi-a plăcut. El este un personaj complex, se confruntă cu sine însuşi deoarece frânturile de amintiri pe care le are le măresc confuzia.

În acest volum apare personaje noi, Aris, Brenda si Jorge. Cel mai mult mi-a plăcut de Jorge,despre Brenda nu ştiu încă ce să cred, am impresia că ascunde ceva.tumblr_nap15xxIyE1rifysro1_500

Întregul volum este o cursă contra cronometru, lupte sângeroase şi încercări grele se ivesc în calea personajelor noastre şi dacă la un moment dat au crezut că Labritintul a foat ucigător, viaţa înafara acestuia este mult mai letală.

Citat:
„Continuară să meargă, şi fiecare pas devenea tot mai dureros. Treptat. se lasă tăcerea. Nimeni nu mai vorbea. Thomas avea impresia că orice cuvânt le-ar fi cerut prea multă energie. Abia mai reuşea să pună un picior în faţa celuilalt, iar şi iar, cu privirea pironită ca a unui mort asupra destinaţiei-oraşul de care se apropiau tot nai mult.”

Ce mi-a plăcut: totul, acţiunea, personajele. finalul
Ce nu mi-a plăcut: Teresa mi s-a parut puţin deranjantă.

Punctaj: 4/5

Date:
Titlu românesc: Încercările focului (Captiv în labirint #2)
Titlu original: The Scorch Trial (Maze Runner #2)
Autor: James Dashner
Editura: Litera
Pagini: 336
Traducere: Bianca Paulevici
Comandă aici.
Coperta originală:
Anunțuri

7 gânduri despre „Recenzie: Încercările focului de James Dashner

  1. Buna dimineata,

    Aseara am fost la avampremiera la film, eram foarte nerabdatoare sa il vad.
    Cartea m-a fascinat cu totul,nici nu puteam sa o las din mana.Am citit intr-o saptamana vol 2 si 3.

    Despre film…extrem de dezamagita…pe cat de frumoas,interesant,captivant a fost vol 2…pe atat de sec si plictisitor fost filmul.Au expus o alta poveste fata de ceea ce era in carte,simteam ca ma uit la un alt film.Nu a fost nimic din tot ce ma asteptam eu.
    Dupa parerea mea foarte nereusit filmul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s