Publicat în cartii, Editura Trei, recenzie

Recenzie: Infernul lui Gabriel de Sylvain Reynard

Infernul lui Grabriel, primul volum din trilogia cu aceeaşi nume de Sylvain Reynard

2655_bc7b6728*Carte oferită de editura Trei pentru recenzie. Mulţumesc.

Descriere oficială:

Enigmatic şi sexy, profesorul Gabriel Emerson este un foarte respectat specialist în Dante în timpul zilei şi un adept al plăcerilor lipsite de inhibiţii, în timpul nopţii.
Se foloseşte de şarmul său pentru a-şi satisface orice capriciu, dar este torturat de un trecut întunecat şi măcinat de convingerea profundă că nu mai are nicio speranţă de mântuire.
Când fermecătoarea şi inocenta Julia Mitchell se înscrie la cursul său, atracţia pe care o simte faţă de ea nu numai că îi periclitează cariera, dar îl trimite într-o călătorie în care trecutul şi prezentul se ciocnesc.
O provocatoare explorare a seducţiei şi a iubirii interzise.

Recenzie:

De unde să încep…Am o istorie lungă cu această carte.

Acum vreo doi ani m-am apucat de ea în engleză, am citit vreo 200 de pagini din ea şi m-am lăsat de ea. Motivul: eram în sesiune. Mi-am zis că după ce termin cu examenele o să ma reapuc de ea. Ei bine, nu m-am reapucat deoarece am aflat ca va apărea şi în română aşa că am decis sa aştept mai bine ediţia în limba română şi iată că dupa un timp îndelungat am reuşit până la urmă să o citesc până la capăt.

Da, ce pot să zic, acum ceva vreme am decis că o sa las mai moale cu cărţile new adult dar vedeţi că nu am reuşit. De fiecare dată apare ceva nou şi îmi acaparează atenţia şi e musai sa citesc.tumblr_mxatg8hSHn1s94tj5o1_500

Infernul lui Gabriel a fost o lectura palpitantă şi interesantă.
Cei care cred că acest volum este plină de scene hot, vă spun de pe acum că nu este aşa, întreaga carte are doar o singură scenă +18 ceea ce a fost chiar bine. M-am saturat deja ca fiecare capitol să conţină scene de sex.
Cartea chiar mi-a plăcut. Nu pot să spun că m-a impresionat dar a fost o lectura care nu m-a plictisit deloc. A fost chiar o surpriză plăcută. Şi m-a făcut să doresc să citesc Divina Comedie.

Mi-a plăcut stilul autoarei şi lejeritatea poveştii.

Personajele au avut fiecare câte ceva de ascuns, Gabriel, tipicul personaj masculin, încăpăţânat, uneori egocentric. La început mi-a plăcut de el, era dur şi îngâmfat dar pe parcurs nu ştiu ce s-a întâmplat cu el, pe alocuri m-a enervat comportamentul lui faţă de Julia dar eram curioasă de marele lui secret.
Julia, inocentă si plăcută de toată lumea mai puţin de Gabriel. Julia era un personaj ok, nu pot sa spun ca m-a convins dar nu am nimic cu ea. Deşi ea este naratoarea poveştii uneori am avut impresia că Gabriel are un rol mai important decât ea. Autorul a scos mai mult în evidenţă pe Gabriel decât pe Julia. tumblr_m71guuMWVA1rv0axko1_500
Deşi este o carte voluminoasă (+700 de pagini) este uşor de citit, eu am devorat-o foarte repede, nu m-a plictisit şi chiar am avut momente în care nu o putea lăsa din mână.
Infernul lui Gabriel, o carte plină de pasiune, iubiri interzise şi secrete întunecate, persărat cu nişte citate incredibile, cititorului îi va fi greu să o lase din mână.

Citat:
„Mâine voi fi alungat din Paradis, Beatrice. Singura noastră speranţp e ca tu să mă găseşti după aceea. Caută-mă în Infern.”

Ce mi-a plăcut: povestea, finalul
Ce nu mi-a plăcut: unele capitole sunt puuţin plictisitoare

Punctaj: 3/5

Date:
Titlu românesc: Infernul lui Gabriel (Infernul lui Gabriel #1)
Titlu original: Gabriel"s inferno (Gabriels inferno #1)
Autor: Sylvain Reynard
Editura: Trei
Pagini: 704
Traducere: Mihaela Doagă
Comandă aici.
Coperta originală:

2 gânduri despre „Recenzie: Infernul lui Gabriel de Sylvain Reynard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s