Publicat în cartii, Editura Trei, recenzie

Recenzie: De 19 ori Katherine de John Green

De 19 ori Katherine de John Green

2652_e9b9722c*Carte oferită de editura Trei pentru recenzie. Mulţumesc.

Descriere oficială:

K-5 spunea că băieţii sunt bădărani.
K-10 voia doar o relaţie de prietenie.
K-18 i-a dat papucii într-un e-mail.
K-19 i-a frânt inima.
Colin, un „fost copil-minune” pasionat de anagrame, pleacă împreună cu prietenul său Hassan într-o călătorie departe de casă pentru a-şi uita toate dezamăgirile în dragoste. Cu 10 000 de dolari în buzunar şi un mistreţ pe urmele sale, Colin vrea să demonstreze Teorema Fundamentală a Previzibilităţii Katherinelor care, speră el, va prezice viitorul tuturor relaţiilor. Iubirea, prietenia şi umorul sunt ingredientele picante ale acestui roman spumos, ingenios construit, despre cum te poţi reinventa.

 

Recenzie:

John Green ne demonstrează și de data aceasta că se poate.

Daca ați citit cărți scrise de el, cu siguranță sunteți deja familliarizați cu stilul lui de scriere, iar dacă încă oscilați între „să citiți sau nu” vă dau eu răspunsul la dilema voastră, în niciun caz nu trebuie să ratați cărțile lui John Green.

De 19 ori Katherine este ceva diferit, ceva proaspăt. Autorul ne inimagestroduce în lumea lui Colin, un geniu care are un fel de rutină cu fetele a căror nume este Katherine. Până acum a avut 18 iubite și toate aveau numele Katherine și tocmai a fost părăsit şi de Katherine a XIX-a.

Colin este tipicul băiat tocilar însă împreună cu prietenul lui cel mai bun, Hassan alcătuiesc o pereche amuzantă. Mi-a plăcut de cei doi, mai ales de Hassan, era haios, dar întotdeauna sare în ajutorul lui Colin când are nevoie de el.

Mi-au plăcut și descrierile matematice din carte, dar să nu vă speriați, chiar veți înțelege totul chiar dacă matematica nu este punctul vostru forte.

Mie mi-a plăcut această carte. Nu vreau și nici nu pot să o compar cu Sub aceeași stea deoarece tot ce au în comun este autorul. Tot ce pot să vă zic este că daca sunteți fani John Green nu trebuie să ratați acest volum și cei care doar acum doresc să încerce ceva scris de el, ați găsit cartea pe care o căutați.

Citat:
„Există suficient loc pentru a fi oricine-oricine cu excepția a ceea ce deja fusese, având în vedere că dacă el învățase ceva în Gutshot, acel lucur era că nu poți împiedica viitorul să sosească.”

Ce mi-a plăcut: Hassan, Colin, Lindsey, finalul
Ce nu mi-a plăcut: iubitul lui Lindsey, începutul.
Punctaj: 3/5

Date:
Titlu românesc: De 19 ori Katherine
Titlu original: An Abundance of Katherines
Autor: John Green
Editura: Trei
Pagini: 304
Traducere: Shauki Al-Gareeb
Comandă aici.
Copertă originală:

 

3 gânduri despre „Recenzie: De 19 ori Katherine de John Green

  1. Abia aștept să-mi fac timp să citesc și romanul acesta – sună interesant din descrierea ta! Am citit până acum TFIOS și Looking for Alaska și m-am îndrăgostit de stilul lui John Green. Mă bucur tare mult când văd că și în România are din ce în ce mai mulți fani ❤

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s