Publicat în cartii, leda, recenzie

Recenzie: Viitorul nostru de Jay Asher, Carolyn Mackler

Viitorul nostru de Jay Asher, Carolyn Mackler

Viitorul_nostru137707512752147fb72c92e*Carte primită cadou de la o prietenă.

Descriere oficială:

Este anul 1996, şi nici jumătate din elevii de liceu din America nu au folosit vreodată internetul. Viaţa în cyberspace este la începuturi, iar reţelele de socializare nu există nici măcar în proiect.

Şi totuşi…

Emma tocmai a primit primul ei computer şi un misterios CD-ROM de la America Online.

Josh este vecinul ei şi prietenul ei cel mai bun, chiar dacă din  noiembrie trecut lucrurile au fost puţin cam dificile între ei. Cei doi se conectează şi se loghează…şi ajung automat pe Facebook…dar Facebook-ul nu a fost inventat încă!!!

Josh şi Emma îşi privesc fascinaţi profilurile din viitor, peste cincisprezece ani. Soţii, prietenii, carierele, casele, destinele lor ─ totul este aici. Dar nu e ceea ce aşteptau ei; şi de fiecare dată când îşi deschid pagina, viitorul lor se modifică. Şi în timp ce se luptă cu suişurile şi coborâşurile vieţii lor viitoare, sunt obligaţi să se confrunte cu lucrurile bune ─ sau rele ─ pe care le fac în prezent.

Recenzie:

Ce aţi face dacă într-o zi v-aţi deschide facebookul şi acesta v-ar da informaţii despre viitorul vostru?

Protagoniştii noştrii, Josh şi Emma trăiesc în anul 1996, an în care internetul este o noutate pentru toţi. Însă cand cei doi intră pe internet şi găsesc o pagina numită facebook, cei doi adolşescenţi se logheaza însă partea ciudată este faptul că facebook-ul nu a fost inventat încă, astfel cei doi se trezesc privindu-şi profilul din viitor, de peste cinci12317877sprezece ani.

Însa lucrurile nu sunt întotdeauna roz iar Josh şi Emma devin obsedaţi să schimbe viitorul atunci când ceva nu este pe placul lor, însă aceaste mici schimbări pot declanşa o serie de consecinţe majore.

Ei bine, am aşteptat această carte cu nerăbdare deoarece e scrisă de Jay Asher şi cartea Cele tre1spr3zece motive mi-a plăcut foarte mult aşa că chiar voiam să citesc şi această carte scrisă tot de el.

Da, ce pot să vă spun, cartea a avut unele aspecte care nu mi-au plăcut însă nu m-am plictisit de ea şi chiar voiam sa aflu ce se întâmplă cu Emma şi Josh.

Relaţia dintre cei doi a devenit rece după o întâmplare ce s-a petrecut acum câteva luni însă chestia cu facebook-ul i-a unit din nou.

Mi-a plăcut de Josh mai mult decât de Emma. Mi s-a părut ca el se comportă mai matur în toată situaţia asta spre deosebire de Emma care a devenit obsedată să-şi schimbe viitorul.

Cartea este narata atât din perspectiva Emmei cât şi a lui Josh ceea ce mi-a placut deoarece avem posibilitatea să cunoaştem cele doua personaje în parte.

Eram curioasă cum se va termina această poveste şi finalul nu m-a dezamăgit. A fost simplă dar a fost foarte bine aşa, un final siropos ar fi stricat cartea.

Viitorul nostru este o carte care ne va teleporta într-un an în care internetul este o senzaţie şi ne va învăţa că nu întotdeauna putem schimba lucrurile deoarece oricum se vor întâmpla într-un fel sau altul.

Citat:

„De când am descoperit Facebook – spune -, am remarcat că apăreau schimbări de când ne deconectăm şi până ne conectăm din nou. Acele schimbări puteau fi cauzate de o mie de unde diferite de pe parcursul zilei. Dar gândeşte-te cât de tare ar fi să vedem efectele unei singure unde mici. ” – Emma

Ce mi-a plăcut: ideea cărţii, postările pe Facebook a Emmei, finalul

Ce nu mi-a plăcut: comportamentul prea obsedat şi uneori prea copilăresc a Emmei.

Punctaj: 3/5

Date:
Titlu românesc: Viitorul nostru
Titlu original: The Future of Us
Autor: Jay Asher si Carolyn Mackler
Editura: Leda
Pagini: 365
Traducere: Mariana Piroteală
Comandă aici.
Coperta originală:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s