Publicat în cartii, Editura Trei, recenzie, Thriller

Recenzie: Roşu ca sângele de Salla Simukka

 

Roşu ca sângele, volumul unu din trilogia Albă-că-zăpada de Salla Simukka

2593_7ff2549d*Carte oferită de editura Trei pentru recenzie. Mulţumesc.

Descriere oficială:

E cea mai grea iarnă din ultimii ani; străzile din Tampere, Finlanda, sunt îngheţate şi acoperite de zăpada. Şi nimic nu contrastează mai tare cu albul zăpezii decât sângele. Lumikki Andersson, o adolescentă în vârstă de 17 ani, locuieşte singură şi merge la un liceu de arte. Şi-a făcut o regulă din a nu se implica în lucruri ce nu o privesc. Totuşi, această regulă este pusă la încercare în ziua când Lumikki găseşte bancnote pătate de sânge în camera obscură a liceului. Dându-şi seama că trei elevi de la liceul său au un amestec în acest incident, Lumikki se trezeşte înghiţită în hatişul unei afaceri intenaţionale cu droguri.

Elisa, o fata din grupul celor trei, începe să suspecteze că tatăl său, poliţist la departamentul de narcotice, are legatură cu întreaga poveste. Prinsă într-un vârtej ameţitor de evenimente neprevăzute şi încercând să fuga de mafioţi ruşi şi estonieni, Lumikki se confruntă cu situaţii-limită, care îi pun viaţa în pericol.

Acum şi adolescenţii au o Lisbeth Salander a lor!

Recenzie:

Roşu ca sângele, chiar şi titlul este de ajuns ca să doreşti să citeşti cartea, cel puţin asa s-a întâmplat cu mine.

Sunt o fană a thrillerelor şi vă daţi seama că era imposibil să ratez această carte.cf859bcc013aa753a1d4e13efcc92b78

Faceţi cunoştinţă cu o Albă-ca-zăpada mai altfel, care ştie să lupte şi nu are nevoie de pitici şi de un prinţ ca să fie apărată.

Captivantă şi plină de acţiune, romanul Roşu ca sângele ne transportă în Tampere, un oraş plin de pericole dar în care eroina noastră Lumikki se simte mult mai bine decât acasă cu familia.

Întreaga viaţă a reuşit să rămână invizibilă însă totul de complică când într-o zi se află într-un loc nepotrivit la momentul nepotrivit.

bloody_money__euro_bills__by_thechristoff-d5rut6vLumikki se trezeşte cu nişte bani mânjiţi de sânge, urmărită de mafie şi cu un glonţ care nu a nimerit-o, de data aceasta.

Ce mi-a plăcut această carte, nu ştiam nimic despre ea şi nici nu am citit nicio recenzie, nu ştiam la ce să mă aştept dar când am început să o citesc nu l-am putut lăsa din mână, m-a captivat din plin şi îmi pare rău că a avut prea puţine pagini.

Acţiunea este foarte alertă, eroina noastră a intrat până peste cap în treburile „oamenilor mari” şi nu aveam nicio idee cum va scapă.

Mi-a plăcut de Lumikki, este o eroina badass, care ştie să se lupte şi nu se dă bătută. La începutul cărţii, de fapt până la final am avut senzaţia ca Lumikki ascunde ceva, bine, aflăm nişte lucruri despre trecutul ei dar totuşi, am rămas tot cu impresia că mai ascunde şi alte lucruri.

Cartea se citeşte foarte uşor, nu este la fel de sângeroasă precum thrillerele pentru adulţi dar este la fel de captivantă.

Roşu ca sângele este un thriller pe care niciun adolescent (şi nu numai) nu ar trebui să rateze, un thriller awesome care vă va trezi toate simţurile şi veţi trăi alături de Lumikki aventura vieţii voastre.

Citat:

„A fost odată ca niciodată o noapte care nu s-a sfârşit nicicând. Înghiţise soarele în întuneric, absorbise toată lumina şi îşi întinsese bratul negru şi rece asupra lumii. Noaptea lipise pleoapele oamenilor pentru totdeauna, le făcuse visele mai adânci şi mai stranii, îi făcuse pe oameni să uite de ei şi să alunece în lumea creaturilor imaginare ale viselor, să-şi piardă amintirile. Noaptea pictase cele mai terifiante imagini pe pereţii caselor, de unde dispăruseră culorile. Noaptea sufla peste oamenii care dormeau un aer rece şi sufocant, care le pătrundea iî plămâni şi-i făcea negri pe interior.”

Ce mi-a plăcut: acţiunea, personajele, stilul de scriere

Ce nu mi-a plăcut: identitatea Ursului polar – mă aşteptam la ceva mai specatculos, la ceva care să mă surprindă.

Punctaj: 4/5

Date:
Titlu românesc: Roşu ca sângele (Albă-ca-zăpada #1)
Titlu original: Punainen kuin veri (Lumikki Andersson #1)
Autor: Salla Simukka
Pagini: 232
Editura: Trei
Traducere: Sigrid Crasnean
Comandă aici.
Coperta originală:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s