Recenzie: Vrăjitor & Vrăjitoare de James Patterson

Vrăjitor & Vrăjitoare, volumul unu din seria Vrăjitor & Vrăjitoare de James Patterson în colaborare cu Gabrielle Charbonnet.

vrajitor-si-vrajitoare1*Carte oferită de editura Leda pentru recenzie. Mulţumesc.

Descriere oficială:

Într-o lume orwelliană a unui guvern totalitar numit Noul Ordin, copiii, și mai ales adolescenții rebeli, trebuie să se supună, sau să moară.  Pentru Wisty, o fată de 15 ani, și fratele ei Whit, de 17, viața se schimbă la 180 de grade când sunt luați într-o noapte de lângă părinţii lor şi închişi într-o temniţă secretă pentru o vină despre care ei nu ştiu nimic fiind apoi judecaţi într-o parodie de proces şi condamnaţi la moarte. Dar în vreme ce sunt captivi în acest oribil coşmar, Wisty şi Whit descoperă că au puteri incredibile, pe care însă nu ştiu cum să le controleze. Vor putea ei oare să descopere o cale de a-şi folosi abilităţile de vrăjitori pentru a se salva, şi pentru a-şi salva şi părinţii şi poate ca în final şi lumea lor?

Recenzie:

Cred că am așteptat prea mult ca să citesc această carte și acum îmi pare rau deoarece a stat ceva vreme în bibliotecă și doar acum am dat silința să o citesc.
Deși îmi plac cărțile cu vrăjitoare, am fost destul de sceptică în legătură cu această carte.
Vrăjitoare + distopie, nu este o combinație des întâlnită și probabil de asta mi-a fost frică de carte. Ok, este posibil ca și recenziile negative au jucat un rol important.wisteria_allgood_by_talljake44-d4lv9fg
Dar acum că volumul trei al seriei este pe cale să apara și la noi, mi-am zis că nu am nimic de pierdut dacă mă apuc și eu de seria asta și se pare că într-un final am avut dreptate.
Cartea mi-a plăcut, bine nu este o capodoperă dar ca și un volum introductiv merge foarte bine.
Mi-a plăcut foarte mult stilul de scriere ceea ce e destul de amuzat deoarece la cealaltă serie a lui James Patterson (Maximum Ride) am avut dificultăți să intru în poveste.
Povestea este narată din perspectiva a două personaje, Whit și Wisty, frații care dintr-o dată descoperă că au puteri paranormale și sunt închiși pentru practicarea vrăjitoriei.
NévtelenCartea se citeşte foarte ușor și abia o puteam lăsa din mână deoarece este plină de acțiune și suspans.
Povestea poate părea la un moment dat plină de clișee și am mai întâlnit combinația adolescenți împotriva lumii + un villain diabolic care este pe urmele lor.  Da, nu este nimic nou dar mie totuși mi-a plăcut. Mi-a plăcut lumea distopică și chiar este o idee interesantă că autorul a îmbinat distopia cu paranormalul.
Personajele au fost bine create, deși Wisty mi s-a părut puțin copilăroasă dar nici nu m-am așteptat să se comporte ca un adult, are doar 15 ani. De Whit mi-a plăcut mai mult.
Nu știu unde am auzit ca Vrăjitor&Vrăjitoare ar fi noul Harry Potter, bine nu am citit Harry Potter (să nu-mi săriți în cap) deci nu pot să vă spun dacă seamăna sau nu, dar eu sunt de părere că nu ar trebui să comparăm cu alte serii/cărții, nu înteleg de ce nu poate să rămână doar Vrăjitor&Vrăjitoare, o carte care chiar dacă pare simplă, este foarte captivantă și plină de acțiune.
M-am săturat deja de comparațiile, ba cartea cutare seamăna cu cartea x sau cartea y dar aceasta este o temă pe care o să-l discutăm într-un alt post.
Să ne întoarcem la V&V. Tot ceea ce contează este faptul că mie mi-a plăcut și îmi pare rău că m-am lăsat influențată de recenziile negative, sper ca voi să nu comiteți aceeași greșeală, dacă vă place descrierea și vă atrage cartea, nu mai stați pe gânduri și citiți-o.

Citat:
„…trăiți clipa, oricât de îngrijorați ați putea fi pentru ceea ce urmează. E creierul vostru, e viața voastră, e atitudinea voastră…Ieșiți în lume și umpleți-vă cu priveliști, sunete și idei care sunt mai mari decât voi…”- Wisty

Ce mi-a plăcut: potențialul cărții, dihorul Byron, puterile personajelor
Ce nu mi-a plăcut: faptul că personajele principale au prea multe puteri, comportamentul lui Wisty…
Punctaj: 3/5

Date:
Titlu: Vrăjitor & Vrăjitoare (Vrăjitor & Vrăjitoare #1)
Titlu original: Witch & Wizard (Witch & Wizard #1)
Autor: James Patterson & Gabrielle Charbonnet
Editura: Leda
Pagini: 348
Traducere: Cristina Ghidoveanu
Comandă aici.
Coperta originală:

 

Anunțuri

Un gând despre „Recenzie: Vrăjitor & Vrăjitoare de James Patterson

  1. Cartea este foarte frumoasa, am citit-o si eu! Din pacate volumul 2 nu mi se pare la fel de reusit … Este pana la urma parerea mea, si totusi daca ai citit primul volum sa-l citesti si pe al doilea! Sper ca volumul 3 va fi mai reusit!:-*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s