Recenzie: A Different Blue de Amy Harmon

 

A Different Blue de Amy Harmon

17443673Descriere:

Blue Echohawk nu ştie cine este. Nu îşi ştie propiul nume sau când s-a născut.

Abandonată la vârsta de doi ani şi crescută de un indian, ea nu a frecventat şcoala până la vârsta de 10 ani.
La nouăsprezece ani, când majoritatea copiilor de vârsta ei sunt la facultate ea este în ultimul an în liceu. Fără o mama şi un tată, fără credinţă şi fără un viitor, Blue este un elev dificil. Dură şi rea, este opusul tânărului profesor britanic care decide să o ia sub aripa lui protectoare.

Recenzie:

Sincer nici nu ştiu de ce m-am apucat să citesc această carte. Aveam o dilema în legătură cu ce să citesc şi aşa pur şi simplu m-am apucat de această carte. Descrierea mi s-a părut interesantă şi chiar am adăugat-o în lista de to read dar nu am crezut că mă voi apuca atât de repede de ea.
Dar ştiţi ce, nu îmi pare rău că am citit-o deoarece chiar mi-a plăcut,  am subestimat cartea asta. Am crezut că iar am dat peste o poveste plictisitoare şi cu o eroină enervanta dar nu a fost aşa.
Cartea începe cu o crimă, da aţi auzit bine, la începutul cărţii cineva este ucis şi cititorul se va confrunta la un moment dat cu nişte mistere foarte interesante.830020
După cum aţi citit şi din descriere, personajul principal al cărţii este Blue, o fată abandonată şi care este crescuta de un indian pe nume Jimmy, însă când şi acesta dispare din viaţa ei, Blue se simte abandonată şi părăsită.
Mi-a plăcut de Blue, chiar dacă pare dură şi lipsită de sentimente în adâncul ei sufletul strigă după ajutor..
Wilson este profesorul englez care vede în Blue ceva care îl face să o ia sub aripa lui şi decide să o ajute.
Legătura dintre Blue şi Wilson a fost una strănsă, el încearcă întotdeauna să o ajute şi este acolo când ea are nevoie de el.
Pe tot parcursul cărţii tot m-am întrebat oare cine sunt părinţii lui Blue şi de ce a fost crescută tocmai de Jimmy, aveam multe întrebări la care într-un final am găsit răspunsurile şi trebuie să vă spun că chiar am rămas surprinsă la unele chestii.
Cartea este o lectura uşoară , cu personaje bine create, narată din perspectiva lui Blue la care observăm o schimbare radicală, din fata dură şi plină de resentimente a devenit un adult cu picioarele pe pământ şi responsabil.
Nu m-am plictisit nicio clipa de această carte, povestea a reuşit să-mi capteze atenţia şi am rămas plăcut surprinsă când am terminat cartea. Chiar nu am crezut că poate fi atât de frumoasă şi emoţionantă.

Citat:
„Tot îmi doresc ca tu să fi avut o viaţă mai bună…o viaţă diferită. Dar o viaţă diferită ar fi făcut din tine un Blue diferit. Şi asta ar fi fost cea mai mare tragedie.” – Wilson

Ce mi-a plăcut: povestea, personajele, finalul, legendele indiene povestite de Blue
Ce nu mi-a plăcut: comportamentul lui Blue la început, epilogul, ok, epilogul nu face parte din carte, adică, autoarea a scris un epilog la cererea cititorilor şi a publicat-o pe siteul ei, dar nu ştiu, mie nu mi-a plăcut, mi s-a părut prea simplă.

Punctaj: 4,5/5

Titlu românesc: nu a fost publicat la noi în ţară
Titlu original: A Different Blue
Autor: Amy Harmon
Pagini: 454
Editura: CreateSpace Independent Publishing Platform 
Limba: Engleză
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s