Recenzie: Stolen: A Letter to My Captor de Lucy Christopher

Stolen: A Letter to My Captor de Lucy Christopher

6408862Descriere:

S-a întâmplat din senin. Am fost sechestrată de la aeroport. Luată de lângă toate lucrurile cunoscute. Şi am fost dusă într-un loc plin de nisip şi caldură, plină de murdărie şi pericole. Şi el s-a aşteptat să-l iubesc.
Aceasta este povestea mea.
O scrisoare de nicăieri.

Gemma, în vârstă de şaisprezece ani este răpită de la aeroportul din Bangkok şi dusă într-un deşert în Australia. Acest peisaj sălbatic şi pustiu devine aproape un personaj din carte datorită descrierii foarte vie a acestuia. Ty, răpitorul nu este un stereotip. Este tânăr şi complet seducător. Aceasta nouă viaţă în pustietate a fost planificată cu anii în urmă. El iubeşte şi vrea doar pe ea. Sub strălucirea arzătoare a soarelui din Australia, izolată de lumea exterioară poate forţa iubirii lui pentru Gemma ca ea să-l iubească la fel?
Această poveste este defapt o scrisoare, scrisă de Gemma lui Ty şi reflectă lunile petrecute în sălbăticie. Luni în care linia dintre dragoste şi obsesie, iubire şi dependenţă se estopează până când aproape nu mai există.

Recenzie:

Am rămas fără cuvinte. Sincer nu am crezut că această carte o să-mi placă atât de mult.
Mereu am fost puţin sceptică în legătură cu cărtile care abordează tema sechestrului.
Dar nu am putut rezista acestei cărţi aşa că am decis că trebuie să o citesc.
Cu cât am înaintat cu cititul cu atât am fost mai adâncită în poveste şi m-am ataşat de Gemma şi în mod incredibil şi de Ty, deşi el era băiatul cel rău.
Nu am fost de acord că Ty o răpeşte pe Gemma însă spre final chiar mi-a părut rău pentru el.56ebdcd2f33ea84fe79ece4a7752a02f
La început Ty mi s-a părut cam psihopat şi nebun, adică un om în toate minţile nu sechestrează o fată de şaisprezece ani pretinzând că o iubeşte. Şi chiar dacă la final m-am ataşat şi de el şi m-a emoţionat povestea despre viaţa lui tot mi s-a părut o nebunie tot ceea ce a făcut.
Această carte abordează şi tema sindromului Stockholm deoarece la un moment dat cititorul se întreabă dacă Gemma chiar s-a ataşat de Ty sau comportamentul ei este doar un mecanism defensiv din cauza fricii.
Mi-a fost puţin greu la început să citesc această carte deoarece este scrisă sub forma unei scrisori, scrisă de Gemma către Ty deci este scrisă la persoana a II- a însa am reuşit repede să ma acomodez cu stilul de scriere a autoarei.
Mi-a placut faptul că Gemma este un personaj puternic în ciuda vârstei fragede, i-a fost frică desigur dar totuşi a reuşit să rămână calmă şi nu a pierdut nicio şansă de evadare.
Ty, am avut multe sentimente contradictorii în legăturp cu el, aflăm multe lucruri despre el dar el este băiatul rău nu?
Probabil mulţi vă întrebaţi acum oare cum se termină această poveste, Gemma a reuşit până la urmă să se elibereze, Ty şi-a primit oare pedeapsa? Şi eu mi-am pus aceste întrebări când am citit cartea şi finalul chiar mi-a plăcut, deşi atmostefera a fost puţin posomorâtă cred că finalul a fost unul perfect pentru această carte.

Citat:
“Lets face it, you did steal me. But you saved my life too. And somewhere in the middle, you showed me a place so different and beautiful, I can never get it out of my mind. And I can’t get you out of there either. You’re stuck in my brain like my own blood vessels.”

`traducere`
„Să recunoaştem, m-ai răpit. Dar mi-ai salvat şi viaţa. Şi undeva în mijlocul acestor lucruri, mi-ai arătat un loc atât de diferit şi de frumos încât nu mi-o pot scoate din minte. Şi nici pe tine nu te pot scoate. Eşti blocat în creierul meu ca propriile mele vase de sânge.”

Ce mi-a plăcut: totul, chiar nu pot spune nimic rău despre această carte
Ce nu mi-a plăcut: –

Punctaj: 5/5

Titlul original: Stolen: A Letter to My Captor
Autor: Lucy Christopher
Limba: Engleză
Pagini: 301
Editura: Chicken House Ltd
Anunțuri

Un gând despre „Recenzie: Stolen: A Letter to My Captor de Lucy Christopher

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s