Publicat în cartii, Editura Trei, recenzie

Recenzie: Fata dispărută de Gillian Flynn

Fata dispărută de Gillian Flynn

2539.jpg.pagespeed.ce.fuMPAh9vQD*Carte oferită de editura Trei pentru recenzie. Mulţumesc.

Descriere oficială:
„Cine eşti? Cum am ajuns aici?“ Sunt întrebări care îl frământă pe Nick în ziua când sărbătoreşte cinci ani de căsnicie. Şi tocmai acum, soţia sa dispare pe neaşteptate. Primul suspect este Nick. Deşi îşi susţine nevinovăţia, dovezile împotriva lui nu încetează să apară. Sub presiunea mass-mediei, face paradă de cinism şi de minciuni. Iar jurnalul lui Amy, descoperit de poliţie, dezvaluie că mariajul lor era departe de a fi perfect.

Este Nick un ucigaş? Adevărul îţi dă fiori: este mai întunecat decât ţi-ai fi imaginat. Vocile personajelor sună atât de autentic, încât cititorul devine un observator direct al mariajului disfuncţional. Un adevărat tur de forţă

Recenzie:

V-am mai spus că ador thrillerele? Da? atunci bine deoarece acum le ador şi mai mult.
Încă sunt în stare de şoc. Am terminat această carte de câteva zile dar tot nu mi-o pot scoate din minte.

A fost prea intensă, prea tulburătoare, prea bine creată.
Povestea are trei părti şi narată atât de Nick cât şi de Amy.
Prima parte a poveştii se învârte în  jurul dispariţiei şi a vânătorii de comori pe care Amy i-a organizat lui Nick cu ocazia aniversării căsniciei.
Amy ne povesteşte viaţa cu ajutorul jurnalui găsit de poliţişti, perspectiva ei asupa căsniciei cu Nick, compromisurile pe care trebuia să le facă să rămână alături de bărbatul iubit.

Această poveste a lui Amy ne face să o iubim pe ea şi să avem un dezgust faţă de Nick, cel puţin aşa s-a întâmplat cu mine.
Partea a doua a poveştii se axează mai mult pe Amy care acum devine prezentă şi aflăm de fapt ce s-a întâmplat cu ea.images-horz

În partea a treia  lucrurile se complică atât pentru Amy cât şi pentru Nick şi de data acesta chiar vom afla ce s-a întâmplat cu adevărat  (just a hint) veţi fi şocaţi 😀
Aceştia fiind spuse, să va mai vorbesc puţin despre acţiune.
Ei bine, prima parte a poveştii mi s-a părut că scurge puţin prea lent. Ok, poate sunt obişnuită cu multă acţiune şi de aceea mi s-a părut aşa, însă pe parcurs mi-am dat seama că prima parte a poveştii este un element cheie în rezolvarea misterului ce s-a creat în jurul dispariţiei lui Amy.
Ultimele două părţi sunt încărcate cu acţiune şi suspans.
Stilul de scriere te acaparează înca de la prima pagină iar povestea este una foarte captivantă şi originală.
Personajele au fost foarte bine conturate şi descrise, de multa vreme nu am mai citit o carte cu personaje atât de complexe.
Cu Nick am avut momente de love/hate. El este un personaj destul de complicat, au fost momente în care se comporta ca şi un copil răsfăţat, dar pe parcurs observăm o schimbare la el, iar sper finalul cărţii avem un Nick total schimbat.
Amy, ei bine, şi cu ea am avut momente de love/hate, caracterul ei este descris foarte amănunţit, putem intra chiar şi în cel mai întunecat colţ din mintea ei.
Povestea este ţesută treptat iar cititorului este dezvaluit firimituri din povestea reala iar într-un final această poveste devine şi mai încâlcită.
Două personaje, două vieţi, două versiuni a poveştii. Nick şi Amy, unul dintre ei este un criminal, oare cine? Dacă credeţi că aţi ghicit deja, vă înşelaţi amarnic deoarece adevărul este mult mai întunecat şi incredibil.

Citat:

Sunt grasă de iubire! Sunt o matahala de ardoare! Obeza într-un fel morbid de atâta devotament! Un zumzet vesel de albină mi-e entuziasmul marţial. Bâzâi împrejurului lui, mă tot foiesc, mă aşez şi mă ridic. Am devenit o fiinţă stranie. Am devenit soţie….”

(-Amy)

Ce mi-a plăcut: Povestea încâlcită, faptul ca finalul este atât de morbid şi întunecat, descrierea personajelor, acţiunea.
Ce nu mi-a plăcut: începutul puţin prea lent.

Punctaj: 4,5/5

Titlu: Fata dispărută
Titlu original: Gone Girl
Autor: Gillian Flinn 
Editura: Trei
Pagini: 616
Traducere: Bogdan Perdivara
Comanda aici.
Coperta originala:

Un gând despre „Recenzie: Fata dispărută de Gillian Flynn

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s