Recenzie: Oraşul de sticlă de Cassandra Clare

Oraşul de sticlă, volumul trei din seria Instrumente Mortale de Cassandra Clare

orasul-de-sticla*Carte oferită de editura Leda pentru recenzie. Mulţumesc mult!

Descriere oficială:

Ameninţaţi de haosul unui război, vânătorii de umbre trebuie să se hotărască dacă vor lupta alături de vampiri, vârcolaci şi celelalte creaturi din Lumea de Jos, sau împotriva lor? Între timp, Jace şi Clary au şi ei de luat o decizie dificilă: să dea sau nu curs iubirii care-i leagă, deşi ştiu prea bine că este o iubire interzisă?
Pentru a-i salva viaţa mamei sale, Clary trebuie să plece în Oraşul de Sticlă, locul de origine al vânătorilor de umbre – chiar dacă asta înseamnă să încalce Legea şi să rişte moartea. Mai grav este că Jace se opune acestui plan, iar Simon este aruncat în închisoare de către vânătorii de umbre, care îşi au bănuielile lor cu privire la acest vampir imun la lumina soarelui. Din fericire, Clary îşi găseşte un aliat — în persoana misteriosului Sebastian, care nutreşte o stranie atracţie faţă de ea. Valentine îşi adună în acest timp o armată de demoni, dar vor reuşi oare locuitorii din Lumea de Jos şi vânătorii de umbre să uite de vrajba dintre ei şi să-şi unească forţele pentru a o înfrânge?
Va putea Clary să-şi folosească puterile pentru a-i ajuta să se salveze – indiferent de preţul pe care va trebui să-l plătească?

Recenzie:

Holy crap! This book was awesome.
De ce nu am citit-o mai repede? Vă spun eu de ce, m-am lăsat influenţată de primele două volume. Nu mă înţelegeţi greşit,  primele doua volume au fost şi ele frumoase, dar parcă am simţit că ceva a lipsit din ele, dar acest volum a fost OMG!86b29ffff9bd7b125583e72970049801
Am fost foarte surprinsă de acest volum, a fost foarte bine scrisă, am fost surprins de evoluţia autoarei, a reuşit să creeze o poveste foarte captivantă şi plină de acţiune.
Nu m-am plictisit nicio clipă, personajele erau întotdeauna intrate în bucluc.
În acest volum apar personaje noi, printre care şi Sebastian care pe parcurs devine un personaj important.
Ceea ce m-a bucurat a fost faptul că Simon nu m-a enervat în acest volum, ba mai mult, a evoluat ca personaj, a devenit mai matur şi în sfârşit a acceptat statusul lui de vampir.
Multe personaje au evoluat foarte mult şi am avut impresia că acest volum ar fi ultimul volum al seriei, dar ştim prea bine ca nu e (din păcate).
Cartea te ţine în suspans de la început până la final şi în sfârşit se va dezlega misterul în legătura cu Valentine, Clary şi Jace şi aflăm mai multe lucruri despre viaţa lui Jocelyn.
Finalul volumului este una foarte interesantă, spun interesantă deoarece pe de o parte dă impresia că acest volum ar fi ultima carte dar pe de altă parte ştii ca nu e doarece unele lucruri au rămas nerezolvate,
Oricum, mi-a plăcut finalul şi chiar sunt curioasă cum vor evolua lucrurile în următoarele volume.

„Demonii nu au suflete. Dar creaturile despre care vorbeşti, Copii Lunii, ai Nopţii, ai lui Lilith şi spiritele naturii au suflete. ..”
(-îngerul Raziel)

Ce mi-a plăcut: povestea, acţiunea, lupta cu Valentine, finalul
Ce nu mi-a plăcut: la început Clary mi se părea imatură

Punctaj: 5/5

Titlu: Oraşul de sticlă ( Instrumente Mortale #3)
Titlu original: City of Glass ( The Mortal Instruments #3)
Autor: Cassandra Clare
Editura: Leda
Pagini: 480
Traducere: Cristina Jinga
Comandă aici:
Coperta originală:
Anunțuri

Un gând despre „Recenzie: Oraşul de sticlă de Cassandra Clare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s