Publicat în BookCity, cartii, Rao, recenzie, Uncategorized, varcolaci

Recenzie: Şovăire de Maggie Stiefvater

Carte oferită de librăria online BookCity pentru recenzie. Mulţumesc mult.

Descriere:

În Fior, Grace şi Sam s-au găsit, în Şovăire trebuie să lupte ca să rămână împreună.

Sam a reuşit să rămână om, şi se pare că nu se va mai transforma niciodată şi poate să aibă o viaţă alături de Grace.

Însă pentru Grace, lucrurile doar acum par să se complice. Fiind muşcată de un lup când era un copil, ea niciodată nu s-a transformat, dar întotdeauna a simiţi că lupul din ea e pe cale să se dezlămţuie în orice clipă…

Sam a devenit noul lider al lupilor după ce el a fost singurul care a reuşit să rămână în forma lui umană chiar şi în timpul iernii. Însă acest lucru nu pare un lucru uşor mai ales când trebuie să se confrunte cu „noii născuţii” a lui Beck.

Şi cum aceste lucruri nu ar fi de ajuns, Grace are probleme serioase iar el nu poate să accepte durerosul adevăr.

Îşi face apariţia un nou lup, Cole, care se confrunta cu un trecut sombru şi încearcă cu disperare să rămână în formă de lup pentru totdeauna.

După moartea fratelui ei în Fior, Isabel se confruntă cu propriile sale demoni iar faptul că l-a cunoscut pe Cole nu îi uşurează situaţia.

Lucrurile se complică când un lup este găsit mort în mijlocul pădurii şi se pare că a murit dintr-un motiv anume.

Într-un final toate întâmplările se leagă între ele iar Sam trebuie să lupte pentru Grace, Grace trebuie să facă o alegere iar Cole să-şi înfrunte trecutul. Dar oare este de ajuns dragostea lui Sam ce o poartă pentru Grace ca ea să se salveze sau, el va trebui să o lase să plece… dar dacă pleacă se va mai întoarce vechea Grace?

Recenzie:

Mi-a plăcut Fior, şi vroiam să citesc continuarea, vroiam să ştiu mai mult despre povestea lui Sam şi Grace.

Am fost foarte entuziasmată când am început cartea, păcat că mi-a luat mai mult timp decât speram să o citesc deoarece între timp am început sesiunea şi nu aveam nici o stare să citesc, dar îndată ce am terminat sesiunea m-am apucat din nou de ea.

Azi noapte am reuşit să o termin şi OMG!. Această carte a fost foarte diferită de primul volum. De data aceasta cartea este narată de patru personaje, Sam, Grace, Isabel şi Cole.

gracePrima parte a cărţii m-a plictisit puţin, dar după aceea nu puteam să o las din mână şi am avut o stare ciudată când am citit cartea. O stare de melancolie, încă nu mi s-a întâmplat aşa ceva citind o carte. Parcă trăiam alături de personaje, le trăiam emoţiile.

După ce am terminat cartea avem nevoie de ceva timp ca să-mi revin.

Au fost nişte scene în carte care m-au emoţionat, trăirile erau aşa de intense şi foarte bine relatate. Autoarea a făcut o treaba extraordinară. Este continuarea perfectă a seriei.

Mi-au plăcut multe personajele, şi se vede o evoluţie a acestora.

Cred că cel mai mult a evoluat Isabel care din fata răsfăţată din primul volum a devenit o fată puternică şi luptătoare, dar la finalul acestui volum am observat şi o evoluţie la Sam, parcă s-a maturizat dintr-o dată.

Eu consider că acest volum ne prezintă o parte a vieţii, chiar dacă este catalogată o carte fantasy cu vârcolaci, eu parcă am putut vedea dincolo de „fantasy” şi am observat că cartea ne prezintă părţi ale vieţii, suferinţa cauzată de pierderea cuiva drag, lupta cu demonii interiori, sentimente de iubire care adesea nu sunt uşoare, şi o cursă pentru salvarea vieţii. Da, ştiu că sună ciudat, poate în ultima vreme am devenit puţin sentimentală dar mie aceste lucruri mi-a redat cartea.Grey_wolf

Cole a fost un personaj destul de complicat, au fost momente în care l-am detestat, dar şi momente în care m-am regăsit în el şi îl înţelegeam de ce doreşte cu disperare să dispară şi să fie lup pentru tot restul vieţii.

După ce am terminat cartea doream cu disperare ultimul volum al trilogiei, deoarece cartea se termină cu un ditamai cliffhanger, serios vorbesc, cei care au citit cartea ştiu despre ce vorbesc. Habar nu am când va apărea şi la noi în ţară ultimul volum, eu sper că curând deoarece trebuie neapărat să aflu deznodământul poveştii, deja presimt că şi ultimul volum mă va emoţiona până la lacrimi.

Recomand această serie tuturor, şi celor care nu se dau în vânt după fantasy, deoarece cum am mai spus şi mai sus, firicelul de fantasy este doar o mască care dă un aer proaspăt al poveştii. Deci nu vă speriaţi…

” Acesta nu va fi un rămas-bun. Am împăturit mii de cocori de hârtie din amintirile noastre împreună şi mi-am pus dorinţa…”
                                 -Sam (pagina 345)

Ce mi-a plăcut: trăirile, sentimentele personajelor, finalul

Ce nu mi-a plăcut: începutul

coperta_2461_big

Titlu: Şovăire ( Lupii din Mercy Falls #2)
Titlu original: Linger ( Wolves of Mercy Falls #2)
Autor: Maggie Stiefvater
Pagini: 347
Editura: Rao
Traducere: Anca Şerbănică, Meropi Papagheorghe
Punctaj: 4,5/5
Comandă aici
Coperta originală:

2 gânduri despre „Recenzie: Şovăire de Maggie Stiefvater

  1. In ultima vreme am citit numai acest gen de literatura. Cand eram intrebata „ce carte mai citesc„, titlul continea neaparat cuvantul„ vampir„! :))) De aici si exclamatiile exasparate ale amicilor: „Iar cu vampiri!„. Asa ca mai fac o pauza si-mi administrez intravenos niste Balzac!

    Apreciază

  2. mie mi-a placut mult relatia isobel-cole, deoarece am avut impresia ca a fost putin mai animata decat cea grace-sam, si ma refer strict la acest volum. mi-a placut sa-l studiez pe cole ca persoana, pentru ca s-a dovedit a fi bun, si mare parte din atitudinea generala era datorita faptului ca purta o lupta interioara, ca noi toti de altfel… n-am citit 3, dar pana acum asta mi se pare cea mai buna

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s