Recenzie: Orasul de cenusa de Cassandra Clare

Aceasta carte mi-a foast oferita de editura Leda pentru recenzie. Multumesc mult.

Azi noapte am terminat Orasul de cenusa, volumul doi in Instrumente mortale, si tot ce pot sa spun este…WOW.
Pe bune acum, de ce nu am citit-o mai repede…pentru ca scepticismul meu nu m-a lasat.
Sa fiu sincera nu pot sa spun ca volumul unu nu mi-a placut, in contra, mi-a placut mult, dar pentru mine a avut urcusuri si coborasuri.
Dar acum oficial pot spune ca volumul doi are doar “urcusuri”. Nu m-am plicitisit nici o clipa, eram lipita de fiecare pagina, si chiar m-am prins de cap asa de repede se petreceau evenimentele.
Daca pana acum nu ati fost siguri sa cititi acest volum, atunci, hello, wake up, puneti repede mana si  cititi.

Intr-un fel ma bucur ca nu am citit-o mai repede, deoarece as fi stat pe ghimpi pana ce apare volumul trei. Dar cum in curand va aparea, nu mai trebuie sa stau asa de mult:))
Dar sa va spun despre ce este vorba. Daca ati citit volumul unu atunci stiti ca viata lui Clary este data peste cap (si ce bine imi pare, altfel ne-am plictisi:)) ) de cand a descoperit ca este un vanator de umbre. Mai mult se pare ca si viata amoroasa este cu susul in jos deoarece Jace, baiatul de care este indragostita s-a dovedit a fi frate.
Pana aici interesant nu:D, ei bine, ca sa fie si mai interesant, Valentine, tatal lor, este pe cale sa invoce demonii din adancurile iadului pentru a crea o armata impotriva vanatorilor de umbre. Si daca toate aceste nu ar fi fost de ajuns, Simon, prietenul cel mai bun a lui Clary devine un vampir.
Mi-au placut mult personajele carti, sunt bine conturate, si cand credeai ca ii cunosti, iti pot oferi niste suprize mari.
Clary este o eroina puternica si totodata sentimentala si neinfricata, cu multe probleme pe cap, cu o mama in coma, cu un tata malefic si cu un frate pentru care nutreste niste sentimente nu tocami fratesti.
Jace …ei bine, este tot Jace, arogant, neascultator, dar intotdeauna are niste replici haioase. Pe mine asa m-a apucat rasul la unele faze, am ras in hohote noaptea cand am citit.
Mi-a placut aproape toate personajele din carte, Isabelle este la radul ei foarte amuzanta, de Magnus rad cand este descries infatisarea lui, acum pe bune, cu parul facut tepi si cu sclipici, cine nu s-ar amuza de el.
Cum am mai spus, cartea este plina de actiune, cand credeam ca acum gata, s-a terminat, m-am trezit ca personajele iar sunt in niste situatii periculoase.
In acest volum aflam despre puterile lui Clary, dar si cate ceva despre Simon, care nu este tocmai un vampire obisnuit.
Finalul te face sa tanjesti dupa urmatoruol volum, mai ales ca apare un personaj misterios din trecutul lui Jocelyn, mama lui Clary.
Abia astept urmatoarele volume, bine acum m-ati prins, nu doar pentru continut, dar ati vazut si voi copertile nu, sunt superbe.
Deci cum am mai zis, ia puneti manutele sau labutele si cititi acest volum, daca nu ati citit pana acum.

Titlu: Orasul de Cenusa (Instrumente Mortale #2)
Titlu original: City of Ashes ( The Mortal Instruments #2)
Autor: Cassandra Clare
Pagini: 415
Editura: Leda
Traducere: Cristina Jinga
Punctaj: 5/5
Comanda: Leda, Libris.
Anunțuri

16 gânduri despre „Recenzie: Orasul de cenusa de Cassandra Clare

  1. Exact la fel mi s-a intampla si mie. Am citit primul volum, mi-a placut, dar, cum spuneai, a avut urcusuri si coborasuri… Mi-am cumparat Orasul de Cenusa in august, dar l-am citit abia luna trecuta….si mi-a placut, muult ❤ Mai mult decat primul ❤

      1. si eu as vreaa sa apara mai repede volumele dintr`o serie ..ca uneori iti pierzi interesul de a citi si urmatorul volum…mie aja mi s`a intamplat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s