Maze Runner de James Dashner

Volumul1: The Maze Runner a aparut in 2009 in SUA(descrierile sunt traduse de mine)

Cand Thomas se trezeste intr-un lift, singurul lucru de care isi aminteste este doar numele. Memoria lui este goala. Dar el nu este singur. Atunci cand usile ascensorului se deschid, Thomas se trezeste inconjurat de copii care il intampina la Poiana – o intindere mare inconjurata cu ziduri de piatra.
La fel ca Thomas, cei care sunt acolo nu stiu de ce si cum au ajuns acolo. Tot ce stiu este ca in fiecare dimineata, usile de piatra a labirintului care ii inconjoara se deschid. In fiecare noapte sunt inchise. Si la fiecare 30 de zile un nou baiat este livrat.
Thomas era asteptat. Dar in ziua urmatoare, o fata este trimisa de asemenea – prima fata care a ajuns vreodata in Poiana. Si mai surprinzator este mesajul pe care il ofera.
Thomas ar putea fi mai important decat ar fi crezut vreodata. Doar el poate dezlaga secretele intunecate ingropate in mintea lui.

Volumul 2:  The Scorch Trials a aparut in 2010 in SUA.Dezlegand Labirintul ar trebui sa fi fost sfarsitul. Fara puzzel-uri. Fara variabile. Si fara scapari. Thomas a fost sigur ca escaparea inseamna ca el si ceilalti vor obtine vietile inapoi. Dar nimeni nu stia ce fel de viata vor primi inapoi.
In Labirint, viata a fost usoara. Au avut mancare, adapost si siguranta…pana ce Teresa a declansat sfarsitul. In lumea inafara Labirintului, sfaritul a fost declansat cu mult timp in urma.
Ars de soare si cu un nou climat brutal, pamantul este un desert.Guvernul a fost dezintegrat – si cu el comenzile – si acum Fanaticii- oameni  cu rani purulente care le-a condus la o nebunie ucigasa de bolile infectioase cunoscute sub numele de Flare, cutreiera orasele vanand urmatoarea lor victima….si masa.
Poienarii sunt pe departe de a fi teriminat de fugit. In loc de libertate, ei se trezesc intr-un alt proces. Ei trebuie sa traverseze Scorch, sectiunea cea mai arsa a lumii si sa ajunga la un refugiu sigur in doua saptamani. Iar Raul s-a asigurat sa ajusteze variabilele si sa stiveze sansele impotriva lor.
Thomas poate doar sa se intreba – oare detine el secretul libertatii undeva in mintea lui? Sau va fi pentru totdeauna la mila Raului?

Volumul 3: The Death Cure a aparut in 2011 in SUA.Thomas stie ca Raul nu este de incredere, dar ei spun timpul pentru minciuni s-a terminat, ei au colectat tot ce au putut, si acum trebuie sa se bazeze pe Poienari, cu memoria pe deplin restaurata, sa ii ajute cu o ultima misiune.  Depinde de Poienari finalizarea planului pentru vindecarea bolii numite Flare cu un ultim test voluntar.
Ceea ce Raul nu stie este ca ceva s-a intamplat care nici Procesul si nici Variabilele nu au putut anticipa. Thomas a adus aminte de mai mult decat cred ei. Si el stie ca nu poate sa crede nici un cuvant de ce spune Raul.
Timpul minciunilor s-a terminat. Dar adevarul este mai periculor decat Thomas si-ar imagina vreodata.
Oare cineva va surpravietui Tratamentul Mortal?

Cum vi se pare aceasta trilogie? Mie mi-a atras atentia. Mi-ar placea sa o citesc.

Anunțuri

2 gânduri despre „Maze Runner de James Dashner

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s